Rad od kuće i prije pandemije koronavirusa postao je vruća tema jer je razvoj tehnologije i efikasnih alata za rad na daljinu omogućio rad od kuće u sve većoj mjeri i za sve više pozicija. Dok su se neka istraživanja usmjerila na učinkovitost, kao primjerice istraživanje na 16.000 zaposlenika kineske putničke agencije Ctrip koje je pokazalo kako je radna učinkovitost porasla za 22% nakon što je cijeloj kompaniji pružena mogućnost odabira željenog načina rada, druga istraživanja usmjeravaju se više na psihološke aspekte rada od kuće, koji mogu uključivati bolji balans poslovnog i obiteljskog života, veće zadovoljstvo poslom, ali i osjećaje socijalne izolacije, prekomjeran rad ili brisanje granica između privatnog i poslovnog. Međutim, ključni čimbenik u svim istraživanjima je da je u većini slučajeva riječ o izboru koji je pružen zaposlenicima, ili nečemu što je poznato unaprijed prije samog zaposlenja. Danas su se mnogi našli u situaciji da prisilno rade od kuće jer nemaju drugog izbora. Takva situacija može dovesti do visokih razina stresa, naročito zbog nespremnosti na situaciju. Stoga u nastavku donosimo kratak pregled prednosti i mana rada od kuće, ali i konkretne savjete za prebroditi nastalu situaciju.

Zašto neki uopće biraju raditi od kuće?

Ovo pitanje možda si postavljate ako ste zbog ove situacije krenuli s radom od kuće i nimalo se ne osjećate dobro u vezi toga. Nekoliko je ključnih prednosti zbog kojih pojedinci kad im je pružen izbor biraju raditi od kuće, a postoje i prednosti za same poslodavce kad je riječ o ovakvom načinu rada.

Smanjeno vrijeme putovanja

Možda i najočitija prednost rada od kuće – čim se probudite, praktički ste već u uredu. Nema više gužvi u prometu ili javnom prijevozu, niti gubljenja sata do dva dnevno (ili više!) samo kako bi došli do posla. Vaš osmosatni radni dan sad je uistinu osmosatni. Na ovaj način smanjuje se i zagađenje okoliša, stoga se nadajmo da će i ova kriza imati barem neke pozitivne posljedice za svijet u globalu.

Bolji balans privatnog i poslovnog

Svo to ušteđeno vrijeme doprinosi i boljoj ravnoteži poslovnog i privatnog života. Osim više vremena, radom od kuće postiže se i to da se mini kućne krize ili sitni kućanski poslovi mogu obaviti tijekom dana, a izgubljeno vrijeme lako se kompenzira. Oni koji imaju djecu bit će zadovoljni time da ih vide više, iako ne mogu izravno provoditi vrijeme s njima, ali gubi se osjećaj kao da se propušta cijelo odrastanje.

Povećana fleksibilnost

Fleksibilnost se često ističe kao najvažnija prednost, a uz rad od kuće često u paketu ide i fleksibilno radno vrijeme. Na taj način zaposlenici si mogu rasporediti radno vrijeme kroz dan kako njima odgovara i iskoristiti mogućnosti kuhanja nutritivno bogatog ručka, dužeg spavanja, odlaska u trgovinu za vrijeme radnog vremena, ili jednostavno pauze za odmor bez gubitka radne učinkovitosti.

Prednosti za poslodavce

Osim prethodno spomenutog porasta u produktivnosti, osiguravanje mogućnosti rada od kuće poslodavcima smanjuje troškove najmova ureda i s tim povezanih troškova, te povećava bazu kandidata u kojoj mogu tražiti djelatnika jer možda upravo kvalitetan kandidat nije u mogućnosti raditi iz ureda zbog invaliditeta, obveze brige o djeci ili starijem članu obitelji ili jednostavno dislociranosti.

Druga strana novčića

Ipak, kao što su se neki od Vas zasigurno uvjerili u ovom periodu, rad od kuće nije uvijek savršen, a neke prednosti mogu postati i zamke.

Socijalna izolacija

Unatoč svim svojim prednostima, Teams, Zoom, Skype i Slack ipak ne mogu zamijeniti kontakt licem u lice i osjećaj pripadanja koji se postiže u uredu. Štovi