Iako je najpopularniji period za godišnje odmore i putovanja ljeto, planiranje se često odvija u ranijim mjesecima. To vrijedi i ove godine te istraživanja pokazuju da se unatoč pandemiji već planiraju putovanja za drugu polovicu godine. To znači da je s oglašavanjem potrebno krenuti već sad, kako bi se u procesu planiranja zahvatilo potencijalne goste.

To je prije 2 godine prepoznao i Atlas Travel, koji je u veljači putem Hodajućih reklama aktivirao kampanju za Costa krstarenja. Kampanja je aktivirana u Zagrebu na dvije lokacije – u samom centru na najfrekventnijim pješačkim lokacijama i na Vrbanima, prvenstveno u blizini shopping centra Point, ali pokriveno je i područje do Jaruna.

Vizuali su bili u skladu s mjesecom ljubavi, zimska monotonija Zagreba šarenim vizualima je razbijena, a prolaznici su potaknuti na razmišljanje o godišnjem odmoru. O učinkovitosti ovakvih kampanja dovoljno govori podatak da vanjsko oglašavanje potakne četvrtinu ljudi na razmišljanje o godišnjem odmoru – više od TV-a i tiskanih medija, a to se pokazalo i u ovom slučaju.

Na dijelu kampanje, Hodajućim reklamama pridružile su se i hostese, a ovakvom kombinacijom medija postignuti su još bolji rezultati te je povećana stopa uzimanja letaka. Kampanja je aktivirana subotama kako bi se zahvatio što veći broj prolaznika, ali i kako bi se zahvatili u više relaksiranom stanju. Na taj način, prolaznici su bili u mogućnosti obratiti više pažnje na reklamnu poruku.