Ususret Danu planeta zemlje izrazito nam je drago imati prilike sudjelovati u ovako plemenitoj kampanji. Dok čitate ovaj tekst, svake sekunde se u svijetu upotrijebi novih 160.000 plastičnih vrećica. Svima su nam dobro poznate opasnosti plastike u našem okolišu, a za one koji se žele dodatno informirati, Konzum je u sklopu svoje kampanje napravio informativnu web stranicu.

Konzum je odlučio dati svoj doprinos problemu, ali prepoznavajući osobnu odgovornost svih kupaca. Svakodnevnim nošenjem višekratne vrećice u kupovinu umjesto kupovanja plastičnih, svatko od nas može napraviti veći doprinos nego što misli. Međutim, ljudima ponekad nedostaje malo poticaja za tu odluku da se torba svakodnevno nosi u trgovinu.

Stoga je Konzum odlučio nagraditi kupce popust od 1 kune baš svaki put kad za kupovinu iskoriste ”Priroda me voli” torbu dostupnu u Konzum trgovinama. To znači da u samo 5 posjeta Konzum trgovini već otplatite torbu, a nakon toga uštede se samo povećavaju.

Osim toga, kupnjom torbe izravno pomažete prirodi na još jedan način jer Konzum od prodaje svake torbe donira 1 kunu Građanskoj ekološkoj inicijativi Čisteći medvjedići u okviru koje će se provesti čišćenje šuma, plaža i obala rijeka u četiri hrvatske županije.

Ovu plemenitu akciju promovirali smo u samom centru Zagreba gdje su prolaznici izvrsno reagirali na ekološki osviještenu kampanju.

Čuvajmo prirodu – samo zajedno to možemo uspjeti.