Konzum, naš vodeći trgovački lanac, ove godine slavi čak 65 godina postojanja.

Prvi Konzum otvoren je davne 1957. godine u Ilici, a bio je samoposluga što je za to vrijeme bilo neuobičajeno. Nakon toga postepeno se širi i udružuje s drugim maloprodajnim lancima, da bi 1995. godine otvorio svoj prvi moderni supermarket po zapadnoeuropskim standardima. Te godine ujedno mijenja logotip i uvodi crvenu i zelenu boju po kojima je prepoznatljiv i danas. Šest godina kasnije Konzum razvija svoju vlastitu robnu marku K plus, a već 2002. prvu internet prodavaonicu koja će 2015. postati Konzum klik.

Nakon toga uslijedile su i brojne druge inovacije po kojima je Konzum lider na tržištu, a danas već imaju više od 600 prodavaonica diljem Hrvatske uz preko 10.000 zaposlenih. Povodom 65 godina postojanja, Konzum je pripremio proslavu, posebne kataloge, ali i veliku nagradnu igru u kojoj je fond nagrada gotovo milijun kuna, a glavna nagrada poznati Tesla Model Y.

Kako bi se promovirali svi noviteti u sklopu ovog velikog rođendanskog slavlja, kao jedan od medija odabrane su i Hodajuće reklame koje su u samom centru Zagreba, nedaleko od lokacije na kojoj je Konzum otvorio svoju prvu poslovnicu, izravno stupale u interakciju s prolaznicima kako bi se zajedno sa Zagrepčanima prisjetili Konzumovih početaka. Prolaznike smo informirali o nagradnoj igri i pravilima, ali i odveli ih na putovanje kroz 65 godina Konzuma, a reakcije su bile samo pozitivne.