Mömax je brend austrijske grupacije XXXLutz, a do sada je u Hrvatskoj bio prisutan samo u Zagrebu i to već tri godine. Međutim, iako je u Hrvatsko došao tek nedavno, brend je izrazito poznat u Austriji i Njemačkoj i uskoro slavi dvadeset godina poslovanja, a u planu je i daljnja ekspanzija po Hrvatskoj na temelju rastuće popularnosti i u našim krajevima.

Ekspanzija je započela novim otvorenjem u Rijeci, točnije na Kukuljanovu, gdje je Mömax otvorio svoja vrata u srijedu, 06.10. Kako bi se najavilo otvorenje, ovaj veliki brend prepoznao je prednosti Hodajućih reklama koje koriste i partneri iz iste grupacije te je po riječkom Korzu uoči otvorenja provedena velika promocija uz podjelu kataloga.

Izrazito frekventna lokacija pogodovala je uspješnoj promociji te su za vrijeme promocije podijeljeni svi predviđeni katalozi. Da je riječ o uzbudljivom novitetu u Hrvatskoj govore i reakcije prolaznika koji su kroz interakciju s promotorima mogli saznati više o otvorenju i popustima, ali i o samom brendu.

U konačnici je odaziv kupaca na samom otvorenju bio jako dobar, a reakcije jednako pozitivne kao i one koje su zabilježili naši promotori.