Studenac, glavni maloprodajni lanac na hrvatskoj obali i jedan od najvećih u Hrvatskoj općenito proširio se i u kontinentalni dio. Otvorena je prva poslovnica u Zagrebu, i to u samom centru grada, nasuprot Hotela Sheraton, prva od mnogih koje slijede.

Zagrebački Studenac donosi novi format prodavaonice, posve prilagođen potrebama dinamične urbane sredine. Kao odgovor na često užurbani stil stanovnika glavnoga grada, naglasak je stavljen na niz praktičnih pogodnosti poput obogaćene ponude TO GO koja donosi izbor odabranih toplih napitaka i pekarskih proizvoda te odabrani asortiman polugotovih jela s mogućnošću pripreme u prodavaonici.

Novo otvorenje promovirano je u krugu nove poslovnice putem Hodajućih reklama uoči samog otvorenja i na dan otvorenja, gdje su kupce čekale besplatne krafne i kava, ali i nagradna igra. Prolaznici su sa zanimanjem i oduševljenjem dočekali novo otvorenje pa su letci podijeljeni u rekordnom roku, a ispred Studenca brzo se stvorio red za ulazak u prodavaonicu.

S obzirom na to da je riječ o prvom velikom otvorenju, kampanja je nastavljena i sljedećeg tjedna putem Hodajućih reklama, a reakcije prolaznika nisu nimalo splasnule. Uočene su pozitivne reakcije na koncept trgovine, a izvrsno su reagirali i mlađi i stariji, uključujući i učenike obližnjih škola.

Veselimo se novim otvorenjima Studenca u Zagrebu i želimo ovom velikom lancu toplu dobrodošlicu u kontinentalne krajeve!