Iako je Matija rodom iz Požege, zaputio se u daleki Zadar kako bi slijedio svoju strast za klasikom. U Zadru sada studira grčki jezik i književnost te latinski jezik i rimsku književnost. Osim jezika koje studira, Matija je pravi poliglot pa se uspješno snalazi i u češkom, ruskom i njemačkom. Iako na većini tih jezika nema prilike komunicirati s prolaznicima, savršeno barata i s engleskim jezikom koji mu uz njemački izvrsno posluži za komunikaciju s turistima u sunčanom Zadru, naročito u ljetnim mjesecima kada je i postao dio tima Hodajućih reklama.

Kako kaže, odlučio se za ovaj posao jer je kao društvena osoba vidio priliku za upoznavanje novih ljudi i stvaranje prijateljstava, a rado i popriča s prolaznicima. Srećom za Matiju, pomalo je i filmofil, stoga sad tijekom lockdowna vrijeme krati gledanjem filmova jer manje ima prilike uživati u svojoj najdražoj aktivnosti – druženju s prijateljima.

Matiju ćemo svakako imati na umu kad se budemo širili na ostala vanjska tržišta, a do tada je nezamjenjiv dio postave u Zadru na svakoj subotnjoj špici!