Zašto Zadar?

Proglašen je najboljom europskom destinacijom 2016. godine, a uz Donat i Morske orgulje, posjetitelji se mogu diviti jednom od najljepših zalazaka sunca, ako je vjerovati Alfredu Hitchcocku. U ljetnim mjesecima u Zadru očekuje se preko 100.000 posjetitelja mjesečno, uz preko 500.000 noćenja. Kalelarga i Riva nezaobilazne su destinacije za sve posjetitelje, ali i lokalno stanovništvo, a uz Hodajuće reklame, oglašavanje na njima više nije problem.

Događanja

03.05. – Wings for Life World Run 

Budite u Zadru i u predsezoni na najznačajnijoj utrci na području Hrvatske. Ova velika utrka humanitarnog karaktera istovremeno se održava u nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta, a u Hrvatskoj je smještena u prekrasni Zadar te se gotovo cijela utrka održava uz more. Svake godine na utrci sudjeluje 10.000 trkača iz preko 30 zemalja uz brojnu publiku i golemu medijsku popraćenost, a 100% od prodaje ulaznica odlazi za istraživanja leđne moždine. Iskoristite ovu priliku da i Vi ljudima dobrog srca predstavite svoje humanitarne akcije i ponude ili promovirajte sportsku odjeću i opremu ili aktivni turizam mnoštvu aktivnih sudionika. Ostanite s nama i tjedan dana kasnije kad zaljubljenicima u aktivan način života na Zadar Outdoor Festivalu 09. i 10. svibnja možete još jednom predstaviti svoju ponudu. 

11.07. – IX Međunarodni hrvački turnir Zadar Open

22.07.-24.07. – Zadar Jazz and Blues festival

25.07. – DM Millennium jump 

S 3.000 skakača i brojnom publikom ovaj događaj zasigurno će zaplijeniti pažnju posjetitelja i lokalnog stanovništva u srcu sezone.

30.07. – 01.08. Noć punog mjeseca

Festival hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Kad baklje i mjesečeva svjetlost obasjaju zadarsku Rivu, uz bogat gastronomski i zabavni program, recept je to za preko 50.000 posjetitelja i jednu od manifestacija koju je Hrvatska turistička zajednicom jednom prilikom uvrstila u top 5 ljetnih događaja. 

03.09.-05.09. – Zadar Craft Beer festival

Predviđena ruta

  • Široka ulica (Kalelarga) – Forum – Obala kralja Petra Krešimira IV (Riva) – Istarska obala (Morske orgulje i Pozdrav suncu)
  • Liburnska obala (brodska luka Zadar) – Gaženica (trajektna luka)